5 G’s voor de aanschaf van een pup

28 Oktober, 2020 10:00

Bij het zien van een pup smelten vele harten. Een pup is leuk, lief, klein, schattig... En in deze tijd is het extra gezellig om een viervoeter in huis te hebben. Maar... denk goed na over de aanschaf van een pup. Een pup moet je goed verzorgen en heeft tijd en aandacht nodig. Iedere dag en voor de rest van zijn of haar leven. Voor de aanschaf van een pup is het dus belangrijk om van tevoren over een aantal zaken goed na te denken. Ga je voor een pup of een hond? Via een fokker of bijvoorbeeld uit het asiel? Heb je nu genoeg tijd voor een hond en over bijvoorbeeld 5 jaar ook? En welk ras past het beste bij je? Hoe ga je de hond opvoeden en welke activiteiten ga je ermee ondernemen? Ga je ermee sporten of alleen mee spelen? In dit artikel hebben we het over de 5 G's die je in ieder geval nodig hebt voor de aanschaf van een pup. 

1. Gezond verstand

Met stip op nummer 1: gezond verstand! Moeten we daar nog iets over uitleggen…;-)

2. Groot hart

Een pup vraagt veel liefde, aandacht en zorg. Je hebt er een groot hart voor nodig. Een te groot hart is minder handig, want dan heb je er zomaar één of twee pups bij! En een leuke herplaatser. En een opvanghond…

3. Goede Inborst

Een beetje karakter hebben, wanneer je een pup gaat aanschaffen, is wel handig. Sterk in je schoenen staan en consequent en vriendelijk zijn. Dat vindt je pup alleen maar heel fijn. Zo weet je pup dat het op je kan bouwen en waar het staat in jouw wereld.

4. Gevoel voor humor

Botjes begraven in de tuin, die een maand later weer opgraven en op je schoot leggen. Je grasveld omploegen en jou vervolgens heel gelukkig aankijken. Zich uitschudden na een wandeling in de regen tegen jouw pas geverfde muur. Of onze favoriet: het heerlijke, warme, zachte hondenkussen “herschikken”. Dat kun je allemaal heel vervelend vinden (is het soms ook), maar bekijk het af en toe met wat humor. Een pup doet nog wel eens dingen die je van te voren niet bedacht had en daar kun je een goed gevoel voor humor goed bij gebruiken. Lach er een keer flink om. Dat is veel leuker voor iedereen en daarna kun je met een goed humeur de boel gaan opruimen.

5. Gevulde portemonnee

Een klein serieus tintje... Pups zijn niet goedkoop. We hebben het niet alleen over de aanschafprijs, maar ook over dagelijks voer, ontwormen, ontvlooien, hondencursussen, medische kosten, speeltjes, tuig, riem, snoepgoed enzovoorts. Een klein spaarpotje is fijn om achter de hand te hebben. Je weet nooit wat er gebeurt.

Ben je er helemaal klaar voor?
Zijn de 5 G's allemaal in orde en ben je helemaal klaar voor een toekomstige viervoeter? Dan wensen we je heel veel plezier toe met de aanschaf van je pup. Een hondenleven lang kunnen jullie samen genieten!
  

< Hitteberoerte bij je hond - oververhitting Hondenbaasjes: let op voor giftige groene eikels >