Blog

Vijf voordelen van buiten trainen met je hond

Vind jij het ook zo fijn om naar buiten te gaan? Samen wandelen en buiten trainen. De natuur in en genieten van de prachtige omgeving. In het bos, in het park, in de tuin, op het strand of...

Het is zomer! Laten we gaan zwemmen met de hond!

Zwemmen, hoe leuk is dat? Het is een goede manier om af te koelen voor je hond. Zeker voor de honden met een dikke vacht is het een uitkomst, die kunnen namelijk hun jas ‘niet even uittrekken’. Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen of via de voetzolen. Al gaat je hond maar even met de pootjes in het water staan, dan bereik je al een daling van de temperatuur. Maar lees eerst even deze blogpost ter voorbereiding.

De vakantie komt eraan, wat doe jij met je hond?

Gaat jouw hond gezellig mee op vakantie of gaat jouw hond ergens logeren? Bekijk hieronder onze handige checklist en tips. Checklist 'mee op reis' Eigen eet- en drinkbakken Eigen voer (ook voor onderweg) en water Halsband met adreskokertje met het vakantieadres en telefoonnummer Riem, deken en mand Extra riem Rabiësverklaring Dierenpaspoort en/of inentingsboekje Gezondheidsverklaring van de dierenarts Telefoonnummer dierenarts Eventuele medicijnen Eventueel muilkorf Een foto van je hond voor als je hem kwijtraakt. Gaat je hond mee met de auto? Kies voor een veilige plek in de auto, zet je hond bijvoorbeeld tijdens de reis in een bench. Voordat je op vakantie gaat zorg er dan voor dat de hond gewend is aan autorijden. 
Bouw afstanden rustig op.

Hitteberoerte bij je hond - oververhitting

Wist je dat maar liefst 50-60% van de honden met een hitteberoerte komen te overlijden? Een hitteberoerte kan leiden tot permanente hersenschade. Het treedt op als de hond, om wat voor reden dan ook, niet meer in staat is om de lichaamstemperatuur binnen de normale waarden te houden. Welke symptomen vertoont een hond die oververhit is? De hond vertoont uitputtingsverschijnselen en wil niet meer eten en drinken. De hond heeft een temperatuur boven de 40,5 graden Celsius.
De temperatuur van je hond kun je meten met een gewone thermometer van de drogist.

Flinke toename in actieve teken

Momenteel zijn teken zeer actief in grote delen van Nederland. Het gras staat hoog en het is vochtig buiten. Ideaal weer voor de teek. Rond deze tijd van het jaar, als de temperatuur stijgt, zie je vaak een flinke toename in het aantal actieve teken. Daarmee stijgt ook het risico op een tekenbeet voor jou en je hond.

Ga jij met Pasen samen met je hond van een eitje genieten?

Het is bijna Pasen! Een extra lang weekend waarin je samen met je viervoeter leuke dingen kunt doen. Ook staat het vaak in teken van lekker eten. Van een uitgebreid ontbijt tot een heerlijk Paasdiner. En uiteraard kunnen eitjes niet ontbreken! Chocolade eieren, gevulde eieren, eiersalade, gewone eieren en nog veel meer variaties. Je hond mag meegenieten met een gewoon eitje.

Winterpret, 4 waardevolle tips

De temperaturen dalen. Een ijslaag vormt zich op het water en in sommige delen van het land zijn de eerste sneeuwvlokken van het jaar alweer gevallen. Winterpret! Tijd om samen naar buiten te gaan en te genieten van de winterse omgeving.
We geven we 4 waardevolle tips om de winter veilig en leuk door te komen. In de winter kan je hond namelijk wel wat extra verzorging gebruiken en is het goed om op bepaalde dingen te letten.

Sinterklaas krijgt een nieuwe hulppiet

Tijdens deze dagen zie je pieten klimmen, duiken, kruipen en springen. Knap natuurlijk, maar wie kan dit nu beter... dan een hond? Niemand is zo snel en behendig en met hun aangeboren nieuwsgierigheid zijn ze de perfecte hulppiet! Eens kijken of het ook lukt om pakjes te verzamelen.

5 G’s voor de aanschaf van een pup

Bij het zien van een pup smelten vele harten. Een pup is leuk, lief, klein, schattig... En in deze tijd is het extra gezellig om een viervoeter in huis te hebben.

Hondenbaasjes: let op voor giftige groene eikels

Groene eikels zijn nog onrijpe eikels en deze vallen nu veel van de bomen door droogte en warmte. Voor dieren zoals geiten, schapen, koeien, paarden en honden zijn groene eikels zeer giftig. In groene eikels zit namelijk veel tannine. Dit kan zorgen voor schade aan de nieren, darmen en bloedvaten. Ook de groene bladeren van de eikenboom bevat veel tannine.
Getoond 1–10 van 55123456